Nieuwsbrief nummer 37 van de Koepel Gepensioneerden is gepubliceerd. Hierin leest u de volgende onderwerpen:

  • Kamer debatteert weer over pensioenen
    Op 14 november debatteert de Tweede Kamer opnieuw met de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het onderwerp pensioenen. Daar zal waarschijnlijk gesproken worden over een aantal onderwerpen waarover de Koepel onlangs opnieuw de aandacht voor heeft gevraagd zoals hoe het uitoefenen van het hoorrecht in de praktijk werkt. Ook zal er waarschijnlijk worden gesproken over het onlangs door de Koepel Gepensioneerden richting Tweede Kamer gedane verzoek om bij de minister aan te dringen op een onderzoek naar hoe het onderwerp ‘koopkrachtig pensioen’. Lees hier wat John Kerstens ervan vindt.
  • Dag van de Mantelzorg
    Sinds enkele jaren kent Nederland een Dag van de Mantelzorg. Op 10 november is het weer zo ver. Dan worden de ruim vijf miljoen (!) mantelzorgers die ons land kent in het zonnetje gezet. Want hun bijdrage aan onze samenleving is onmisbaar en dat zal in de toekomst alleen maar meer gaan worden, zeker tegen de achtergrond van het feit dat Nederland steeds meer ouderen kent (en leeftijd komt nou eenmaal met gebreken) en tegelijkertijd het aantal werknemers in de zorg fors achterblijft bij wat eigenlijk nodig is. Lees verder in het artikel.
  • De ING -bank start het project ‘Samen Digitaal’
    ING start ‘Samen Digitaal’: dat is het geven van extra hulp voor klanten die er zelf digitaal niet uitkomen. 1 op 6 Nederlanders heeft nl. hulp nodig bij het doen van de dagelijkse bankzaken. Omdat ze het moeilijk vinden of omdat ze onzeker zijn. Daarnaast geeft de ING ook regelmatig workshops door het hele land om de ING-App te leren gebruiken. Klanten kunnen ook zelf online oefenen. Op www.ing.nl/samendigitaal staat deze informatie. Voor meer informatie: lees dit artikel.
  • Aantal AOW-gerechtigden hoger dan ooit.
    Dat Nederland (net zoals eigenlijk alle Westerse landen) vergrijst, weten we. Er is zelfs sprake van een dubbele vergrijzing: er komen meer ouderen die ook nog eens gemiddeld gezien ouder worden. Inmiddels zijn er zo’n beetje 3,6 miljoen ouderen. Wat dat betekent voor de samenleving en wat de consequenties daarvan zijn, leest u in dit artikel.

M.a.w. genoeg interessante artikelen om te lezen.